Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Turaçlı: Erdek Yağlı Güreşleri'nden yüzümüzün akıyla çıktık”

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Turaçlı:  Erdek Yağlı Güreşleri

1 Ağustos 2014 günü, Erdek'te ilk kez düzenlenen yağlı güreşlerin organizasyonuna önemli destek ve katkı sağlayan Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı...

1 Ağustos 2014 günü, Erdek’te ilk kez düzenlenen yağlı güreşlerin organizasyonuna önemli destek ve katkı sağlayan Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, “Tüm imkanlarımızı sonuna dek zorlayarak, Erdek’te ilk kez gerçekleşen yağlı güreşlerden yüzümüzün akıyla çıktık” dedi.
Erdek’teki güreşlere ülkemizin tanınmış başpehlivanlarının katıldığına dikkati çeken Turaçlı, şu değerlendirmede bulundu:
“Güreşler öncesinde tüm güreşçileri uyardık ve karşılaşmalarda tüm güçlerini ortaya koymalarını istedik. Çünkü bu güreşler, Erdek’te ilk kez düzenlendiğinden, daha sonraki yıllarda da sürmesi gerekiyordu. Sanıyorum, bunu da başararak, Erdek’e bir eser bıraktık. Güreşlerde, başta 2014 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, Kırkpınar ikincisi ve 2013 yılı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve Osman Aynur olmak üzere 33 başpehlivan güreş tuttu. İsmail Balaban, yarı finalde Fatih Atlı’yı yenerek, 2014 yılı Kırkpınar final güreşinin rövanşını almayı başardığı gibi finalde de Ünal Karaman’ı yenmeyi başararak, Erdek Başpehlivanı oldu.”
Fatih Atlı’nın oyun bilgisi, İsmail Balaban’ın ise dayanıklılık açılarından önemli başpehlivanlar olduğunu altını çizen Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, şunları söyledi:
“Erdek güreşlerinin, bizim açımızdan bir başka önemi daha vardı. Bandırma Güreş İhtisas Kulübü çatısı altında yetişen güreşçimiz Hasan Zeybek, Erdek’te üçüncü olma başarısını göstererek, gelecek için büyük umut verdi.”
Turaçlı, “Ancak, Erdek güreşlerine, yöremizdeki ilçelerden daha büyük seyirci katılımı bekliyordum, olmadı” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı